Pertemuan Bersejarah Dengan YB Dato’ Seri Anwar Ibrahim

faisal dengan anwar 1

 

Kuala Lumpur: Pada 28 Ogos 2008, dua orang wakil dari Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya (PMIUM) telah mengadakan satu pertemuan khas dengan Yang Berhormat Datuk Seri Anwar Ibrahim sebaik sahaja beliau selesai mengangkat sumpah sebagai ahli Parlimen Permatang Pauh menggantikan isteri beliau.
Pertemuan tersebut telah diwakili oleh Saudara Mohd Faisal Mustaffa, Setiausaha Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya (PMIUM) dan Saudara Mohd Ridzuan Mohamad, Exco Akademik dan Intelektual PMIUM.

Pertemuan tersebut diadakan di pejabat beliau di tingkat 14, bangunan parlimen. Dalam pertemuan itu, Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya (PMIUM) telah mengucapkan tahniah di atas kejayaan beliau dalam memenangi pilihan raya yang lalu. Di samping itu, PMIUM turut menyentuh isu berkenaan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU). Saudara Mohd Ridzuan telah meminta untuk mengadakan pertemuan yang lain di antara Yang Berhormat Datuk Seri Anwar dengan Ahli Jawatankuasa Gerakan Mahasiswa Mansuhkan AUKU (GMMA) bagi membincangkan isu mahasiswa.

Saudara Mohd Faisal turut menjemput Yang Berhormat Datuk Seri Anwar untuk mengadakan forum anjuran PMIUM bersama mahasiswa bagi membincangkan pelbagai isu yang melanda dalam dan luar negara. Dato’ Seri Anwar menerima jemputan tersebut dengan penuh hati. Pertemuan tersebut berjalan lancar serta mendapat maklum balas yang positif daripada Yang Berhormat Datuk Seri Anwar sendiri.

Mohd Faisal Bin Mustaffa
http//:faisalkini.blogspot.com

Advertisements
This entry was posted in Isu Mahasiswa. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s